zondag 10 januari 2021

panneaux insolites : bonne nouvelle

goed nieuws

Trump is bijna weg, het coronavirus woedt nog hevig, maar de vaccinatiecampagne is begonnen, dus het nieuwe jaar begint voorzichtig hoopvol. Reden voor Parijse metrowerkers om het bordje van metrostation Bonne nouvelle aan te vullen met de tekst: l'année 2020 est finie ! waardoor dus de tekst ontstaat: 'Goed nieuws, het jaar 2020 is voorbij!'

Het station aan de lijnen 8 en 9 in Parijs ligt onder de Boulevard Bonne-Nouvelle op de grens van het 2e, 9e en 10e arrondissement. Bonne nouvelle is op zich weer de naam van de buurt rond de kerk Notre-Dame-de-Bonne-Nouvelle ('Onze Lieve Vrouwe van het Goede Nieuws), waarin het goede nieuws verwijst naar de Annunciatie, het moment dat de engel Gabriël aan Maria aankondigt dat ze zwanger is en de Zoon van God zal baren.
Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de Parijse metro in 2000, is het station gerenoveerd en is gedeeltelijk in filmstijl aangepast. Zo kregen de perrons een bijzondere verlichting in de vorm van (inmiddels verdwenen) ronde lampen in jaren-30-stijl en zijn de letters van Bonne nouvelle met een knipoog naar Hollywood in een golvende lijn geplaatst. Dat is nog steeds het geval zoals je op de foto kunt zien.

volgende keer:
wordt alles in het werk gesteld opdat Trump definitief zijn biezen pakt...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten